Hem » Aktuellt » Påminnelse – sista dagen att teckna vårt förmånliga odlingskontrakt 1/6!

Påminnelse – sista dagen att teckna vårt förmånliga odlingskontrakt 1/6!

Välkomna på öppet hus med grillad korv och kaffe i Vara onsdagen den 31:e maj kl. 13:00 – 17:00 så hjälper vi dig!

gå in på logga in så kan du snabbt och enkelt registrera din areal:

Odlingskontrakten rullar på bra för oss på Lagerhuset och intresset är stort märker vi. Kontraktsteckningen är betydligt högre i år jämfört med motsvarande period ifjol och målet med att ta emot 150 000 ton i skörd är snart fyllt. Dels beror den större kontraktsteckningen på osäkerheten i marknaden och att man vill minska risken att sälja till för lågt pris. Vi har märkt att många lantbrukare vill ha ett kontrakt där försäljningen ligger över en längre försäljningsperiod så man jämnar ut toppar och dalar. Då passar våra odlingskontrakt perfekt. Vårt odlingskontrakt handlas över en period på cirka 1,5 år och vi startade vår försäljning redan i fjol i oktober 2022 för skörd 2023. Dels för att man är osäker på vilken mängd man beräknas få. Odlingskontrakten tecknas på areal och inte mängd vilket är unikt kontrakt. Här tar Lagerhuset risken istället för lantbrukaren och det kan visa sig vara är mycket värt om vi får en torksommar såsom 2018 . Sedan om man tittar i backspegeln så levererade kontrakten för skörd 2022 bra om man jämför med dagens priser. 3,20 kr/kg plus efterlikvid för kvarnvete är inte så illa.

Så ta nu chansen att teckna vårt förmånliga odlingskontrakt innan det blir fullt. Den 31 maj så genomför vi en ny odlingskontraktsteckningsdag på Vara Lagerhus i Vara mellan 13.00–17.00. Den förra dagen var uppskattad och över 70 lantbrukare tog chansen att komma in till oss och teckna kontrakt och prata med oss. För er som kommer in lovar vi att serva er till max och vara beredda med kontraktsteckningspärmarna. Självklart bjuder vi på korv, dryck och kaffe under diskussionerna och även något lite extra om man tecknar kontrakt. Som medlem är det bästa sättet att gynna föreningen att teckna kontrakt med oss och vi som arbetar för er här blir också extra glada!

Hjärtligt välkomna!
Olle Ryegård, inköpsansvarig spannmål,
med kollegor

Dela