Hem » Aktuellt » Uddevalla hamnprojekt träff Dalsland – Vad händer?

Uddevalla hamnprojekt träff Dalsland – Vad händer?

Varaslättens Lagerhus bjuder in till information om hur långt vi kommit i hamnpropjektet. Den 22 februari träffas vi på Nuntorps Gård i Dalsland för mat och frågestund.

Exporten från Lagerhuset har de sista tio åren varierat mellan 40 000-150 000 ton spannmål per år. Exporten sker idag i huvudsak med båt från hyrda anläggningar av Lantmännen och Uddevalla kommun i Uddevalla.

Styrelsen för Lagerhuset har beslutat att tillföra kapital till föreningen, dels genom banklån och dels genom förlagsinsatser för att finansiera byggandet av en ny hamnanläggning i Uddevalla. Därför ges nu möjlighet att teckna förmånliga förlagsinsatser i Lagerhuset.

Teckningstid för förlagsinsatserna är 1 december 2023 till 28 februari 2024. Läs mer i broschyren

Dalsland here we come!

Datum:            22 februari 2024
Plats:               Nuntorp Gård, Dalsland
Tid:                  17.00 – 19.30

Vi bjuder mat, kaffe och kaka!

Uddevalla hamnprojektet
– Vad händer och är det bra för mig?


Vi vill härmed bjuda in Er medlemmar som bor i Dalsland med omnejd att komma och lyssna samt ställa frågor till Stefan Ljung om funktionen av den nya anläggningen i Uddevalla. Så är du intresserad av spannmålsskruvar, tippgropar, silos, transportband, logistik och båtar så är detta ett gyllene tillfälle att delta. Det är stora effektiviseringar vi gör i den nya anläggningen vilket kommer öka betalningsförmåga för spannmålen i vårt verksamhetsområde, där Dalsland är en viktig del.  
Stefan är tekniskt ansvarig för  hamnprojektet i Uddevalla. Stefan har arbetat med projektet under tre år och har mångårig erfarenhet av att bygga och effektivisera spannmålsanläggningar i Sverige.  

Under kvällen kommer Ni också att ges en möjlighet att ställa frågor om förlagsinsatser till Olle Ryegård, Vara Lagerhus, Hans Rudell & Mats Johansson från förvaltingsrådet och Thomas Sylvesson från styrelsen. Vår säljare Peter Darljung kommer också vara med och informera om vad som är på gång under våren.

Självklart kan man teckna förlagsinsatser på plats, bara ta tag i Olle eller Peter. Varje medlem räknas och det viktigaste är inte att teckna en stor summa förlagsinsatser utan att vi får stöd från många medlemmar. Just nu närmar vi oss 130 medlemmar som tagit steget och tecknat förlagsinsatser med oss, men vi behöver fler till denna viktiga exportsatsning. Detta är ett bra och festligt tillfälle att göra det på!

Anmälan senast fredag 16 februari:
Växel: 0512- 300 450, info@varalagerhus.se
 
Vi hälsar er hjärtligt välkomna!

Karl Delin med kollegor


Dela