Hem » Aktuellt » Investeringserbjudande i exportanläggning!

Investeringserbjudande i exportanläggning!

Varaslättens Lagerhus har fått en unik möjlighet att förvärva en hamntomt i Uddevalla hamn och därmed skapa en egen exportanläggning för spannmål. Detta gör att Lagerhuset tar ett nytt steg i värdekedjan; fler kunder i sikte – högre spannmålspris – oberoende hamn

Exporten från Lagerhuset har de sista tio åren varierat mellan 40 000-150 000 ton spannmål per år. Exporten sker idag i huvudsak med båt från hyrda anläggningar av Lantmännen och Uddevalla kommun i Uddevalla.

Styrelsen för Lagerhuset har beslutat att tillföra kapital till föreningen, dels genom banklån och dels genom förlagsinsatser för att finansiera byggandet av en ny hamnanläggning i Uddevalla. Därför ges nu möjlighet att teckna förmånliga förlagsinsatser i Lagerhuset.

Teckningstid för förlagsinsatserna är 1 december 2023 till 28 februari 2024. Läs mer i broschyren


Dela